Grčke sarmice za 4 osobe
Potrebno je : 200 g vinove loze , 300 g plavog
patlidžana , 100 g luka , 2 čena belog , kašikica origana , kašučica
mirođije ili mente , kašičica bosiljka
,50 g pirinča , 50 ml ulja ,sok od pola
limuna ,30 g pasiranog paradajza , so , biber .
Prirema : Patlidžan posoliti i ostaviti jedan sat da ispusti gorčinu pa
ga iscediti,propržiti ga sa crnim lukom , kad omekša ,dodati limunov
sok,origano, mirođiju , seckan beli luk , so , biber ,naliti čašom vode i ostaviti da se kuva na nižoj temperaturi
dok se ne skuva .Dodati pirinač i dinstati još malo. Listove vinove loze
popariti i uviti sa smesom sarmice .Složiti u šerpu, posuti bosiljkom , preliti
vodom i uljem i kuvati 50 minuta na tihoj vatri .
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар