среда, 7. фебруар 2018.

Grčke sarmice za 4 osobe


Potrebno je : 200 g vinove loze , 300 g plavog patlidžana , 100 g luka , 2 čena belog , kašikica origana , kašučica mirođije  ili mente , kašičica bosiljka ,50 g pirinča  , 50 ml ulja ,sok od pola limuna ,30 g pasiranog paradajza , so , biber .


   Prirema : Patlidžan posoliti i ostaviti jedan sat da ispusti gorčinu pa ga iscediti,propržiti ga sa crnim lukom , kad omekša ,dodati limunov sok,origano, mirođiju , seckan beli luk , so , biber ,naliti čašom vode  i ostaviti da se kuva na nižoj temperaturi dok se ne skuva .Dodati pirinač i dinstati još malo. Listove vinove loze popariti i uviti sa smesom sarmice .Složiti u šerpu, posuti bosiljkom , preliti vodom i uljem i kuvati 50 minuta na tihoj vatri .


 


                                                                                 Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар