среда, 7. фебруар 2018.

Čorba od šargarepe


Potrebno je  : 1 kašika maslaca ili maslinovog ulja , 1 glavica luka , komadić đumbira , 3 čena belog luka , 1 veći krompir , 600 g šargarepe , 1 limun ( kora i 2 kašike soka ) 1 l pilećeg bujana , po ukusu so i biber , 2-3 kašike kisele pavlake.


      Priprema : Maslac ili ulja lagano zagrejati , dodati seckani luk i dinstati minut dva ,dodati krompir i šargarepu iseckane na kockice i limun .Sve dobro promešati i dodati bujon ,pustiti da provri ,pustiti da provri  i kuvati šargarepu da omekša ( 15-20 minuta ) Čorbu izmiksati  dodati limun , so , biber i promešati .Čorbu servirati u činijice u svaku dodati malo kisele pavlake i krutona i ukrasiti seckanim peršunom .


 


                                                                                     Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар